pagetop

De werking  van de werkgroep van Praet werd opgestart in 2003 onder impuls van Denis Raman, en bestaat uit leden van verschillende heemkundige kringen uit Vlaanderen en Nederland die zich voornamelijk bezighouden met studie van het geslachtvan Praet. D.w.z. de oorspronkelijke tak van Praet te Oedelem afstammelingen van Lambrecht van Praet, die inpolderderingen deden in de Stryen in de Hoekse Waard. Later na het bankroet van
Boudewijn van Praet werd de naam in het Heraldische wapen toegekend aan de van families van Praet te Moerkerke (Lodewijk van Praet) die inpolderingswerken deden in Mynsherenland van Moerkerken, de families van Praet  Van den Berghe (Des Berghues) die hun kasteel bouwden in Sint -Joris-Ten-Distel, Praet de la Tour Ten Torre (afkomstig van Hondegem - nabij Kassel), die hun kasteel bouwden te Oedelem (Ten Torre) en (Lodewijk) Van Vlaanderen van Praet bekend van het Beverhoutsveld in Oedelem en Aalter.

Het doel van de feitelijke vereniging is om de genealogische verbanden tussen de verschillende takken binnen het omvangrijke geslacht van Praet te ontrafelen, meer aan de weet te komen over het ontstaan van adelijke residenties en hun politieke, filosofische en godsdienstige aspiraties.

De Heerlijkheid van Moerkerke , website van onder meer de werkgroep 'Van Praet'.
Klik op 'projecten'  om de verschillende onderwerpen te bekijken, zoals:

  • Het Kasteel van Moerkerke
  • De Heerlijkheid van Moerkerke
  • De heren van Moerkerke
  • Het geslcht van Praet
  • Karel van Sint-Omaars
van Praet van Moerkerke
Lid worden?
Jaarlijkse bijdrage: 
22 euro op rekening
BE44 8538 7333 1145
U ontvangt 4 tijdschriften en een uitnodiging voor al onze activiteiten
wegwijzerklein

Heemkundige Kring
't Zwin Rechteroever
Damme